HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007.12.09. 16:55 Agent--

Fehér elefánt

Tegnap "fehér elefánt" buliban voltam.

Ez karácsony körül szokták megtartani és lényegében egy játék.

Mindenki visz egy ajándékot, amit becsomagolva odaad a házigazdának. Az ajándéknak olyan valaminek kell lennie, ami nem kell a gazdájának. Persze ki van kötve, hogy ne szemetet hozzanak az emberek.
Miután átadták az ajándékot a házigazda ad egy sorszámot.

Ha mindenki megérkezett a vacsora után sorszám szerint jönnek a vendégek és választanak egy ajándékot. Választhatnak felbontatlan ajándékot véletlenszerűen, de úgy is dönthetnek, hogy azt az ajándékot veszik el, amit más választott, vagyis ellopják.

Egy ajándékot kibontása után kétszer lehet ellopni. Ha másodjára lopja el valaki, akkor az véglegesen az övé és már nem lehet többször ellopni.

Az akitől ellopták az ajándékot választhat, hogy kibont-e egy újat vagy ő is lophat mástól.

Körülbelül ötvenen voltunk. A gyerekek imádták a játékot. Ugyanis minden ajándék kibontása izgalmas, mert bármelyiket megszerezhetik, hiszen ellophatják, tehát úgy örülnek, mintha ők bontanák ki. Nekünk is nagyon szórakoztató volt.

Végül egy titanicról szóló dokumentumfilmmel gazdagodtam, amit a végén odaadtam egy kollégám lányának, mert nagyon tetszett neki.

Ötletem sincs miért fehér elefánt a neve. Lehet a kiközösítésre utal, ajándék amit senki sem akar. Mindenesetre nagyon jópofa játék, majd otthon is bevezethetnénk.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr4258077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása