HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.12.30. 04:27 Agent--

Szomjhalál a vadnyugaton...

Lehet, hogy ez a bejegyzés az összes jóérzésű európai kedvét elveszi majd a kivándorlástól, de úgy érzem állampolgári kötelezettségem, hogy beszámoljak az itteni szomjhalál veszélyeiről.

Azzal kezdeném, hogy ugye Planoban lakom. Plano nagyobb, mint Debrecen. Planoban nem lehet alkoholt kapni sörön és boron kívül. Sehol, semmit, semmikor. Miért? Mert nem.
Szerintem, ha Debrecenben nem lehetne mától bornál erősebb italt kapni, akkor még tegnap megbukna a Gyurcsány kormány, mert 8 millióan jönnének össze a Kossuth térre, de ha beleszámolnánk az Alkotmány utcát is akkor 14 millióan skandálnák a monnyon le-t és még szlovákok is fellázadnának.
Nos ami az itteni helyzetet illeti, át tudok menni a szomszédos városba, ami nincs igazán messze tőlem, mert én Plano nyugati peremén lakom, de az ottani ún. likőr shop is csak olyan este 9-ig van nyitva.

Tehát ha délután 9 után korog a máj és ez felkészületlenül éri a greenhornt, akkor nem marad más választás, mint felkeresni egy "kocsmát". Viszont ha esetleg otthon fogyna el az ital egy buli közben 9 után, akkor csapdába esik csingacsguk és akármilyen szomjas, legfeljebb szomszédja segíthet rajta.  (persze csak autóval lehet menni, mert másegyéb nem visz sehonnan sehova és ugye ittasan (0% felett) meg nem vezet a magyar)

Múltkor (más indíttatásból ugyan) ellátogattam egy bárba. A bejáratnál kérik a személyit. (Elképzeltem, ahogy a Blaha Sörbár előtt állna ez a kidobó és megpróbálná igazoltatni a tisztelt vevőközönséget) Tőlem még csak megértem, de amikor 60 éves kollágámtól is elkérték, akkor azért kicsit furán néztem. Nagyon jó volt a hangulat, beszélgettünk, amikor délelőtt 2-kor (nevezhetném hajnali 2-nek is) megjelent a pincér és elvitte a pohár sörömet, amit előtte 5 perccel hozott ki.

Ezt kifejezetten személyem elleni sértésnek tekintettem és felálltam, utána mentem, hogy kiderítsem mégis miért gondolja, hogy ezek után egy centnyi borravalót is hagyni fogok...

A válasz (tessék megkapaszkodni): Hajnali 2 után tilos alkoholt felszolgálni és fogasztani!!!
Értem én, értem én, de miért?!

A népakarat úgy döntött, hogy ha ezt a leleményes szabályt bevezetik, akkor majd kevesebb az ittas vezetés. Gyakorlatban az történt, hogy mindenki hajnali 2 előtt ütötte ki magát és nem várt vele hajnali 4-ig és mivel a klubok bezárnak miután nem lehet alkoholt felszolgálni, így rögtön mindenki autóba is ül.

Tudtommal ez általános az államokban és nem csak Texasra igaz. De akadnak még ennél eszementebb államok is, van ahol tilos 3.2%-os alkoholtartalomnál erősebb sört eladni (Az okot ne tessék keresni). Az nem sör, az szobiszörp...

Emellett Texasban Vasárnap nem szabad italt felszolgálni délig. Ennek végképp nem tudom mi az értelme.

Ugyanakkor 0,08-as véralkoholszinttel a törvény szerint még senkinek sincs gondja a szem-kéz-láb-ész koordinációval, ezért aztán pláne mindenki ittasan vezet.

  • 21 alatt nem lehet alkoholt fogyasztani, de 18 éves kortól dönteni az ország sorsáról azt lehet, meg sztriptízbárba menni is.
  • Benzinkúton csak sört kapni, mert a többi az túl durva alkohol, de a Wallmartban a csemegepult mellett puskák és marklőfegyverek között lehet válogatni.

A törvény az szilveszterkor is törvény ám! Január 1-én 02:00-kor szolgálják fel az utolsó italt. Botrány ;)

Ellenben itt éjfélkor nem peterdázni szokás, hanem pisztollyal a levegőbe lődözni. Legalábbis Alabamaban így szokás cselekedni egyik belső informátorom szerint. Gondolom Texasban, ahol a munkaruhához szinte hozzátartozik egy colt sincs ez nagyon másképp.

Gondolom amit fellőnek az előbb utóbb lejön. Nem jó ötlet elkapni lefelejövet, mert az vélhetően nekem akkor rossz, ugye? :) (Vagy 240 km/órás golyó az nem fáj, ha eltalál? Vagy ennél gyorsabban érkezik?)

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr43278789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beke Károly 2007.12.30. 21:41:41

Mindig tudtam, hogy nem olyan jó hely az az Amerika...

Valeria 2007.12.30. 23:34:26

Amerikaban egyik allamban sem arulnak alkoholt, csak bort es sort, a szupermarketokban. Szeszes italt kijelolt boltokban, Liquor Store-kban lehet vasarolni. A liquor storek minden nap, vasarnap kivetelevel, kesoig nyitva tartanak. Nem kell szomjan halni, elore kell betermelni az italt. :-)

TexasRanger · http://www.cadillacdesert.blogspot.com 2007.12.31. 03:00:53

hehe, bizonyám ez egy ilyen hely:
cadillacdesert.blogspot.com/2006/01/bujjk-nagyboldognp-itt-valamirt-jflkor.html
a dolog történelmi vetületeit most hagyjuk, azt majd szóban :)

Helga 2007.12.31. 04:28:13

Los Angelesben lazább a helyzet, ott éjjel-nappal vehetsz töményet a supermarketekben is. Idaho államban viszont nemhogy nincs tömény a supermarketben, de sört-bort sem vehetsz reggel 10 óra előtt, ha esetleg előre meg akarnád venni az esti bulihoz! Reggel vaskordonnal elkerítik a szeszes-pultokat! Chicagoban pedig vannak olyan negyedek, ahol még sör meg bor sincs a supermarketben.

Rita 2008.01.01. 12:36:10

Boldog új évet kívánok!
süti beállítások módosítása