HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.05.02. 05:21 Agent--

Céges ima délben

Olyan levelet kaptam tegnap, hogy nagyon. Előre mondom, hogy ez az alábbi bejegyzés akár sértő is lehet sokaknak, így csak saját felelősségre olvassátok el.

Vezérigazgatói szintről egyszercsak jön egy levél, hogy mivel itt a National Day of Prayer (Nemzeti Imanap, mert itt ilyen is van ám), ezért jöjjünk össze keresztény testvérek munkaidőben délben az auditóriuimban egy imára.

Nem akartam hinni a szememnek. Olyan extrémnek hangzott, hogy el kellett mennem. Annyira belelkesedtem, hogy még aznap átmentem a másik épületbe, aztán jöhettem vissza, mert igazából csak ma volt.

Mielőtt belemegyek, hogy mi is volt egy kicsit kielemezném ezt az ünnepet.

Tehát volt egy elnök rövidítsük GWB-nak. És azt mondá vala, hogy: "Emberek! Nem elég az égi manna! Tessék ma összejönni és imádkozni, hogy országunk GDPje nagyot nőjön és bombáink is szebben robbanjanak, mert ezígy nemjólesz. Szorongatja a lasztit az afgán meg a tálib meg mittoménki, jól jönni egy kis csoda."

És lőn ima.

Így aztán szépen összejöttünk és hálát adtunk az égnek több százan lehajtott fejjel, hogy a világ legjobb országában élhetünk és a világ legjobb cégének dolgozhatunk. Ámen.

Hálaadás után jött az ima az országért. Miatyánk aki ott fent vagy, áldd meg e csodás országot, mely igazságot hoz és ad (magamban hozzádtam, hogy igen, néha bomba formájában dobja le). Áldd meg vezetőnket és vezetőinket, stb stb stb

Néztem, hogy kb. három verziója volt a mannatermelésnek. Voltak a mezei sámánok, akik kis fejbiccentés, szembecsuk és erősen arra gondol, hogy jön a manna.

Aztán voltak az advanced júzerek, akik már jól előre hajoltak és összeszorított fogakkal hívták le az áldást a mennyből.

Végül de nem utolsó sorban voltak a szuper saya-ginek, akik teljesen bedőlve fej lábközt kéz a magasban ütemesen mozgatva (mint amikor a kisdiák kiesik a padból, annyira jelentkezik, csak mindezt mélyen lehajtott fejjel)

Megfordult a fejemben pár vicces beszólás, de azt hiszem csak én nevettem volna rajta.

Aztán imádkoztunk a munkahelyért is. Mert az kell, különben nagy gáz lesz itt. Volt ima fizuemelésért is meg minden. És persze megint hálát adtunk, hogy milyen klassz ez az ország, majd volt egy zseniális lezáró ima (és nem túlzok a stílussal):

Miatyánk, aki most figyelsz minket... tudod hogy naptárunk tele van mindenféle... cuccal, marha elfoglalt mindenki, mégis megköszönném hogy hálát adhattunk neked itt és minden egyéb dolgot, mert tényleg nagyon marha jó apa vagy. Tényleg. Ámen.

Ezek után elmentünk, mert nekünk tényleg tele volt a naptárunk, de a második részben jött az, hogy betelekonferenciázták a többi céges helyszínt, hogy jól együtt gyűjtsenek mannát.

Nos, hogy mindezt jól kiparodizáltam el szeretném mondani, hogy ez miért is nem volt rossz. Az a sok ember aki ott volt, az tényleg úgy ment el, hogy ha nem is ez a világ legjobb cége, elég közel van hozzá, de igazából ez az. Ráadásul még a legjobb ország is vagyunk. Király. Boldog vagyok!!

Én úgy mentem el, hogy fogtam a fejem, de az más kérdés. Megjegyezném, hogy ez nem cégspecifikus dolog, ez így működik.

Most meg pakolok, mert holnap Vegas (ugyan nem lesz jacuzzink a szobában). Kiváncsi vagyok mit hoz a: What happens in Vegas, stays in Vegas mondás ;)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr1450641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamas 2008.05.02. 17:30:22

"szedd össze a százasaidat, a honvédségnél úgyis kevés a fizetség!"

a "radikális fizetésemelésért" való ima, nem csak az amerikaiak kiváltsága, igaz András?

Helga 2008.05.03. 23:37:04

A pirosat, a pirosat! (Vegasban a ruletten) :))
süti beállítások módosítása