HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2008.07.31. 04:34 Agent--

Elmélkedések Chopinre - bizalom

Éppen Chopin zongoradarabjait hallgatom az Ipodomon. Eredetileg a E-moll Opt.28-at akartam csak meghallgatni, de van 284 chopin zonogaradarabfájlom és meg kell mondjam, jobban szeretem azokat amiket mollban, mint amiket dúrban írt.

Ebből egy pszichológus rögtön tudná, hogy önaggresszióra hajlamos, intravertált személyiség vagyok, erős szuicid hajlamokkal, jellegzetesen pesszimista és melankólikus, szubdominánsan flegmatikus vagyok. Majdnem.

Mindenesetre a zene szép és arra ösztönöz, hogy megosszam mindenkivel a legújabb szolgáltatás élményemet. A szolgáltatás neve Valet Waste.

A valet az amolyan inas, itt leginkább a valet parking-ot jelenti, ami azt jelenti, hogy az étterem előtt megállhatsz a kocsiddal, kiszállsz és a valetnak (inasnak, aki itt vagy latino vagy india persze, mert sok fizetéssel nem jár) odaadod a kulcsod (igen! a kocsi kulcsod!) és majd leparkolja és felakasztja a kulcsod az összes többi vendég kulcsa mellé/közé, látszólag (és szerintem valójában is) rendszer nélkül. Utána bemondásos alapon megkapod a kocsidat.

A valet waste is hasonló elemekből épül fel, de itt szemételszállításról van szó. Kaptam egy szép fekete szemetest. Ha kirakom este 6 után, akkor elviszik belőle a szemetet és nem kell kivinnem a központi szemetesig. (10 méterre van egyébként az ajtómtól) Megkértek, hogy nappal ne hagyjam kint, de mindenki kint hagyja.

Érdekesen működik amúgy a tisztító is. Remek valet szolgáltatásuk van. Elmennek a ruhádért és vissza is viszik minden héten egy megadott időpontban. Persze csak napközben, de ha nem vagy otthon az sem baj! Két megoldást is javasolnak:

'A' verzióban egy megbeszélt helyre rakjad ki ingeidet és öltönyeidet és ők oda viszik vissza

'B' verzióban rakd a lakáskulcsod egy megbeszélt helyre és bemennek a lakásba érte
Nem is tudom európaiként melyik verzió a szimpatikusabb.

Ezek után már meg sem lep, amikor reggel 7:30-kor beindítják az emberek a kocsit, majd visszamennek reggelizni/fürdeni, hogy 7:45 kellemes meleg/hüvi (évszaktól függően) legyen a kocsiban mire kimennek. Persze közben kulcsostul kint áll a kocsi mindenféle felügyelet nélkül.

Ennél csak attól ráz ki jobban a hideg, amikor egy bárban rendelés után megkérdezik, hogy "should I close it?". Elöször nem értettem miért kérdezik meg, hogy lezárjuk-e, de most már tudom, hogy ha nem zárjuk le, akkor utána bármikor visszamehetek és ők majd tudják, hogy melyik kártyára kell terhelni és nem kell mindig külön fizetni.
Helyenként ahol nem zárnak zseniális a rendszer a fizetésnél. A bárnál mindenki bankkártyával fizet és a kártyák egy kupacban vannak, közöttük meg a blokkcetlik, hogy mit is kell fizetni vele.

Ez még 1-2 kártyánál elmegy, de ha 10-15 kártya van, akkor már inkább nem akarom tudni, hogy kinek a milyét is fizettem én ki pontosan.

Persze a cruscendo, amikor a kettő ötvözetét akalmazzák. 10-15 bankkártya hever kupacban, te fizetsz, rádobják oda a tiédet is és megkérdik, hogy maradhat-e nyitva...
------

Mindennek ellenére mindez működik. Európai számára ez a hihetetlen bizalom országa... (Texason kívül nem tudom milyen)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr47593787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása