HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.01.04. 01:43 Agent--

Hideg és Nyugalom és Hitelválság és Mortimer

Dallasban is lehet hideg. Most jelen pillanatban 4 fok van.
Szerencsére holnaputántól újra 20 fok felett lesz a hőmérséklet.

A hőingadozás sokkal nagyobb mint otthon. Egyik nap lehet 25-30 fok másnap meg 8-10 fok se.

Az új évben nem történt semmi egetrengető egyelőre.
Azzal töltöm az időt, hogy esettanulmányokat memorizálok. Most a hálózatokkal kapcsolatos témában, de ezzel inkább nem fárasztok senkit sem.

Ellenben gondolom mindenkit feldobott a hír, hogy mortimer áldozata is szereti a vérbosszút. Könnyesre sírtam magam az együttérzéstől, amikor belegondoltam, hogy szegény ártatlan gyerek akit leszúrnak karddal utána önértékelését csak más viperával való elnáspángolásával nyeri vissza.

Ez az egész elgondolkoztat azon, hogy milyenek azok az emberek akiket nem ismerek. Most nagyon sok pénzt adnék azért, ha tudnám, milyen máshol felnőni, más környzetben.
Persze nem akarom megváltoztatni a múltat, semmi pénzért sem, csak szeretném az embereket jobban megérteni.

Kezdjük a pénzügyeknél. A jelzálogban nincs pénz (azaz csak kis pénz), a jelzálog azért van, hogy vonzza az ügyfelet, hogy aztán eladhassunk nekik olyat amiben van pénz. Mint például egy hitelkártya. Éves díj és kamatok. Ebben van a nagy pénz.

Miért élnek emberek tömegei hitelkártya hitelen? (30-40%-os kamattal)
Miért nem képesek az emberek a kamatmentes hiteleket sem törleszteni?

A bankok tudják, hogy nem fogsz törleszteni, mert a bankok ismernek téged. TE nem ismered magadat!

Olyan sokan nem fizetik vissza a hitelt, hogy azt elképzelni is nehéz. Főleg itt az államokban.

Annyira ismernek minket a bankok, hogy még olyat is nyugodt szívvel felajánlanak, hogy 50 napig kamatmentes a hitelünk a bankkártyán. Elvileg 49 napig kivesszük a pénzt, 1 napra visszarakjuk és 49 napig megint a miénk.

De még ezt is képesek vagyunk elrontani. Tudják, ezért vállalják be.

Ma a legkönnyebb pénzt megtakarítani amióta világ a világ. Akkor teszem félre amikor akarom, senki sem fogja tőlem jogosulatlanul elvenni, magasabb hozamot hoz mint valaha, semmit nem kell tennem és ráadásul bármikor kivehetem. Hányan raknak félre és hányan élnek hitelkártya hitelen?

És itt kint tényleg van hitelválság. Drága a hitel és az emberek csődbe mennek, mert 1 fillérnyi tartalékuk sincsen. 1%-al felmegy a hitel ára és itt 100 dollárral többet fizetnek havonta.

A legtöbb ember majom. Ezt még el tudom fogadni, de azt nem értem, hogy miért. Mert az intelligencián nem múlhat, nincs akkora különbség az intelligenciában ami ilyet indokolhatna.

Vannak akik ld. mortimer és co., akik azt gondolják hogy nekik az a jó amit csinálnak. Nincsen tervük, teljesen másképpen gondolkoznak, mint amihez én hozzá vagyok szokva és ha megannyit agyalok rajta, akkor sem jut eszembe hirtelen semmi amivel érdemben segíteni lehetne rajtuk, mert lehet hogy már késő...
Felnőtt korban ugye évente 3%-ot változunk. :)

Ki a felelős ezért a szakadékért ember és ember között?

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr67284009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga 2008.01.05. 01:17:58

Chapter 11 bankrupcy protection - ennek nézz utána, és meg fogod érteni, miért élnek az amerikaiak hitelen.

Marci 2008.01.05. 19:48:12

Rá se ránts! Csak dőlj hátra te is, és egyél egy banánt!

Marci 2008.01.05. 23:55:26

A másképp gondolkodókról jutott még eszembe egy sztori, amit Áron évfolyamtársam mesélt két napja. Előző este nem zárták be a bejárati ajtót, és ezt egy besurranó tolvaj ki is használta. Egyszercsak befutott a lakásba, leakasztotta Áron anyjának a táskáját, és iszkolt el vele. De nem nagyon ment neki az iszkolás, mert Áron, pizsamában-papucsban, az apja és a bátyja már a kapuban utólérték. Még elmenekülhetett volna, mert várt rá egy kocsi két haverral. Na most van itt egy rész, amit nem nagyon értek, mert egyrészt a kocsi kispolszki volt - csak ezzel járjatok autós üldözésre, meg egyébként is mindig jól indul -, másrészt a tolvaj barátai nem nagyon szerethettek hátul ülni, mert inkább úgy tervezték, hogy amikor a tolvaj kifut, akkor az egyikük kiszáll, előredönti az ülést, beülteti a haverját, visszadönti, beül, becsukja, és felbőg a motor! Hát szóval a tolvajt elkapták beszállás közben:)! Akkorra a táskából már csak a pénztárca volt nála, a többit eldobta futás közben, csak ezt Áronék nem látták. Annyi ideje volt, hogy a tárcát bedobja a polszkiba, de a mikor a haverjai látták, hogy gond van, visszadobták neki, és elhajtottak :)) A végére van még egy poén, mert olyan szar helyzet volt, hogy Áronék el is engedték volna a srácot, ha megmondja, hol a táska.. De a végén kénytelenk voltak rendőrt hívni, mert szerencsétlen csak könyörgött nekik, hogy négy gyerekem van, kéccsókolom, nem akarok én a börtönbe menni, és az Istennek nem emlékezett a táskára!

Agent-- 2008.01.06. 01:13:15

Azt hiszem egy kispolskis üldözés nézettségi rekordot döntene a rieliti tévén... :))

Erről a sztoriról ez jut eszembe: youtube.com/watch?v=emtyLxmQN58

Meg persze másik kedvencem:
youtube.com/watch?v=_quStvTNynI
süti beállítások módosítása