HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.02.05. 04:08 Agent--

Visszatekintés

Nyilván a Giants nyert...

18-1 (győzelem - vereség), nagyon csúnyán néz ki. Ezt mindig utáltam. Ha úgy kerültem valaha döntőbe, hogy mindent megnyertem előtte, akkor mindig sokkal nehezebb volt megnyerni a döntőt.

http://sportswrap.berecruited.com/2008/02/04/video-super-bowl-mvp-eli-mannings-miracle-pass-to-david-tyree/

A fenti passz, illetve elkapás döntötte el kb. a meccset. Szegény Brady (Patriots irányító) annyi időt tölött a földön, hogy egy szundi is belefért volna, ha nem feküdt volna rajta mindig 2-3 dagadt izomagyú. A Giants védelme szó szerint megsemmisítette a támadósort.

A kaja jó volt, természetesen sokkal többet ettem, mint amennyit bírtam. A reklámok is viccesek voltak, az előző bejegyzés commentjéban van link a klippekhez Valéria jóvoltából!

------------

Ami a munkát illeti írtam ma egy kis programot ami tömeges értekezletmeghívokat küldd ki meghatározott üzleti folyamatok alapján. Lényegében azt dönti el, hogy alapesetben ki melyik vendéggel foglalkozik, illetve egyéb feladatokat oszt ki.

Emellett specializálódunk is iparág, illetve szolgáltatás szerint. Ha olyan vendég jön be, amelyik hozzánk tartozik, akkor lényegtelen ki van alapértelmezés szerint beosztva.

Ez a kis segédprogram kb. 2 óra munkát spórol meg 2 hetente, ami 4 munkaóra havonta. Sok kicsi sokra megy.

Holnap egy vezető acélvállalat jön. Számomra ez most nem lesz olya szórakoztató, mert csak az adatközpontról beszélhetek kb 20 percet, ami után egy kollégám átveszi a szót és leviszi őket a gépek közé, ahova nekem nincsen hozzáférésem.

Közben már lázasan keresünk pozíciókat, pedig még jóval több, mint a fele hátravan.
Ma felkereste az egyik társamat egy kollégánk, aki nagyfejes a coporate auditnál, amelynek az alelnöke volt egy korábbi ügyféllátogatás házigazdája, amelyen én adhattam elő. Ekkor gondoltam, hogy be kell mutatni neki Thais-t (ő is audit területről jött). Nagyon örültem, hogy most felkeresték. Szervezetüknek új Latin-Amerikai ágát akarják elindítani és ezzel kapcsolatban akarnak vele beszélni. Elég jó alkalomnak ígérkezik.

Én alig várom, hogy korábbi ügyfelem központját meglátogathassam.

A valóság az, hogy lehetőségek nem esnek az ember ölébe, akárhol van, akármit csinál. Sok ex-nagykövet követte el azt a hibát, hogy várta, hogy majd aranytálcán kínálják fel neki a CEO állást.

Az igazság az, hogy könyörtelenül agresszívnek kell lenni. Ahhoz, hogy valaki változtatni tudjon a status quo-n, nem elég jónak lenni. Elöször el kell foglalni a pozíciókat, utána meg bizonyítani kell. Mindezt arrogancia nélkül, udvariasan és tisztelettel. Nagy birodalmak is elöször hódítottak (bár kevesebb udvariassággal és tisztelettel) és utána foglalkoztak a művészetekkel és a társadalombiztosítással. (Tudom rossz példa, de nem jutott jobb eszembe :) )

Művészet ez... és még sokat kell tanulnom, de azt hiszem jó úton haladok.

-----

Teljesen más téma: Samnek holnap van születésnapja (Rick legkisebb gyereke), így mivel otthon már holnap van: Boldog születésnapot Sam!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr61325855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dad 2008.02.05. 12:57:58

Sajna a reklámklipeket nem lehet megnézni,. mert ebben a régióban nem működik... A globalizáció mégsem teljes, nyomják Krahácsot...
süti beállítások módosítása