HTML

Egy év a cégközpontban 2007/2008

Egy év Planoban

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.02.24. 01:53 Agent--

Academic WorldQuest

Cégünk által szponzorált rendezvényen voltam ma.

Nagyon jó rendezvény volt. 250 diákot hoztak össze egy nagy terembe Észak Texas különböző középiskoláiból. 17-18 éves diákok voltak jelen.

4 fős csapatokban mérkőztek meg egymással. 10x10 kérdést kellett megválaszolniuk. Az 1. helyezet továbbjuthatott az országos döntőbe, Washington DC-be.

A szervező a World Affairs szervezet volt, melynek a célja az, hogy a diákok nemzetközi ismereteit fejlessze.

6:45-kor indultunk ma. Mint általában ma is én voltam a sofőr. Az SMU egyetem egyik kicsi épületében voltunk, amely körülbelül akkora, mint a teljes fővám téri Corvinus campus.

Igazgatótanácsunk elnöke is jelen volt, így volt alkalmam beszélni vele. Van rólunk több közös kép is, majd Hétfőn ferakom őket ide.

Rick-el közös szerepünk az volt, hogy a 10 kérdéses blokkok között feltettünk egy kérdést a cégünkről. Összesen 10 alkalommal mehettünk fel a színpadra így.
Úgy döntöttünk, hogy kicsit feldobjuk az egészet. Így minden kérdés előtt tartottunk egy bevezetőt, felváltva egyszer Rick, egyszer én. Persze sok plusz kérdést is feltettünk.

Felajánlottunk ajándékot annak, aki tud egy magyar szót, annak, aki ki tudja mondani Ausztrália fővárosának nevét ausztrál kiejtéssel (elsőre volt megfejtő, másodikra nem... (na persze nem azért mert nem tudták a főváros nevét), versenyt hirdettünk hogy melyik országot szeretik jobban. Emellett persze színjátszottunk és a közönség segítségét kértük és kaptuk a "mű veszekedésekhez", melyeket mindenki számára teljesen nyilvánvalóan koholt kibékíthetetlen ausztrál-magyar ellentétekre alapoztunk. Volt a: honnan jöttem?? Nem hallom!!! Hangosabban!!!! valamint az: és én honnan jöttem???? Nem hallom !!! hangosabban!!! Mire én: Nehogy már neki hangosabban kiabáljatok... HONNAN JÖTTEM????... stb stb ezt persze elvittük addig, amíg mindeki állva, torka szakadtából üvöltött... 250-en voltak + szülők és tanárok. Volt hangzavar. Nagyon jó móka volt.

Persze nem volt minden egyes fellépésünk mindig ilyen, sokszor csak viccelődtünk és a korábbi témákkal kapcsolatos információkat meséltünk cégünkről (végtére is, ez a munkánk, hogy a cégünkről meséljünk nap mint nap).

Egybehangzó vélemények szerint a legjobb része voltunk az egész napnak. A World Affairs igazgató tanácsának az elnöke azt mondta, hogy soha többé nem akar nélkülünk ilyen rendezvényt szervezni, kommunikációs igazgatónk teljesen oda volt, senki sem számított arra, hogy lesz egy extra műsor szám ma, mi meg úgy voltunk vele, hogy ha már ott vagyunk a színpadon, igazán feldobhatnánk ezt a versenyt, hogy ne csak a görcsös koncentrálásra emlékezzenek amikor hazamennek, hanem arra is, hogy milyen szuper cég a szponzor és milyen jó lehet abban a társaságban dolgozni :) . Rengeteg iskolától kaptunk felkérést, hogy tartsunk nekik előadást a cégünkről és országunkról, illetve több iskolaújságnak is adtunk interview, sőt igazi rajongótáborunk is lett a végére, akik sorba álltak egy fotóért és egy ölelésért.

A 3. kérdés után már tapssal fogadtak minket mielőtt megszólaltunk volna, annyira élvezték az improvizált műsorunkat. Hát még mi mennyire élveztünk. 2 perccel azelőtt hogy felmentünk a színpadra még fogalmunk sem volt, hogy mit csináljunk, mindig előtte dobtunk össze ötleteket a sarokban, amik utolsó pillanatban is sokszor megváltoztak, ha eszünkbe jutott valami érdekesség a legutóbbi kérdéssel kapcsolatban, egy megjegyzés vagy egy vicc.

Ezek után megvettük az ajándékokat a mentorainknak. A közös ajándékon kívül én még adok egyet a saját mentoromnak, mert igazán különlegesen jó kapcsolatot alakítottunk ki és nemcsak mentorra, hanem barátra is leltem személyében.

Neki volt egy "esküvő zuhanya", akárcsak korábban egy másik kollégának, mert ő is most fog házasodni. Mennyasszonya is jelen volt és ez jobb hangulatban telt, mert ők sokkal jobban játszott a hálás meglepődött szerepét, mint a korábbi párocska. Amerikaiak, tudják hogy kell :)

Emellett megérkeztek nemrégiben az ajándékok Budapestre, amiket eredetileg személyesen akartam átadni a GM csapatnak, de sajnos 3 hetet töltöttek a vámon, valami idióta papírdolog miatt.

Most hulla fáradt vagyok, nagyon mozgalmas volt a nap, így lehet, hogy már este 7kor elteszem magam aludni.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ambassador.blog.hu/api/trackback/id/tr22352059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása